Случаят с убитото бебе при катастрофа с участие на Лютви Местан

...
Случаят с убитото бебе при катастрофа с участие на Лютви Местан
Коментари Харесай

Случаят с убитото бебе при катастрофа с участие на Местан се връща в досъдебна фаза

Случаят с убитото бебе при злополука с присъединяване на Лютви Местан се връща в досъдебна фаза за премахване на позволени на досъдебното произвеждане основни процесуални нарушавания.

Това стана по време на разпоредителното съвещание в окръжния съд в Кърджали. Според магистратите пропуските на обвиняването са довели до ограничение на процесуалните права на обвинените.

Преди това юристите на двамата обвинени по делото за тежката злополука с Лютви Местан от 2019 година желаеха преустановяване на делото и връщане в досъдебна фаза.

При случая край момчилградското село Загорско почина 6-месечно бебе.

Единият от обвинените е Местан, а другият е бащата на починалото бебе - Юсеин Ахмед. Днес делото потегли изначало и имаше разпоредително съвещание. Причината – досегашният арбитър се пенсионира.

Като претекст да изиска преустановяване бранителят на Лютви Местан съобщи, че има позволени груби и основни процесуални нарушавания в досъдебното произвеждане, за това е подадена и тъжба от клиента му в Софийската градска прокуратура. Производство е формирано по същата тъжба, съобщи през днешния ден.бг.

Това е следващият провал по това дело, което бе отлагано няколко пъти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР